Најновије вести

Преминуо још 1 пацијент, новозаражене 983 особе

У Србији је коронавирус потврђен код још 983 особе, од тестираних 11.413 узорака. Од последица ковида 19 преминула је 1 особа. На респираторима 23 пацијента.

 

На респираторима 23 особе.
У последња 24 сата у Србији су од последица инфекције коронавирусом преминула једна особа, а тестирано је 11.413 узорака и потврђена су 983 нова случаја заразе.

На болничком лечењу су 823 пацијента, а на респираторима их је 23.

Од почетка епидемије тестирано је 4.789.840‬ узорака, регистровано је 729.150 случајева заразе, званично су пријављена 7.152 смртна ишода ковида 19, а стопа смртности је 0,98 одсто.

У Србији се погоршава епидемијска ситуација. Доминантан је делта сој коронавируса, који је у нашој земљи регистрован почетком јула.

Стручњаци упозоравају да је једина заштита поштовање мера и вакцинација.

Четврти талас коронавируса у Србији се полако захуктава и у болницама је све више људи са тешком клиничком сликом, каже за РТС државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Најчешће је реч о невакцинисаним особама које се враћају са летовања или су биле на већим окупљањима, свадбама или у ноћном проводу, наводи Ђерлек.

Др Миланко Шеклер је рекао да је јасно свима да се повећава број новозаражених, да је јасно и зашто и да ће се и даље повећавати – због непоштовања заштитних мера и процеса вакцинације.

Подели на: