Најновије вести

Пријатељска помоћ општини и болници

Италијански карабињери уручили донацију КБЦ-у у Грачаници

 

Припадници италијанских карабињера уручили су помоћ КБЦ Приштина –Грачаница коју је примио директор поменуте установе Братислав Лазић. Примопредаји је присуствовала и председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са сарадницима.
Она је том приликом рекла да локална самоуправа константно помаже здравствени систем и Клиничко болнички центар и да је донација италијанских карабињера у виду потрошног материјала, лекова и одређене количине хране од великог значаја и од помоћи нашем здравственом систему.
– Користим прилику да се захвалим италијанским карабињерима у своје лично име, у име општине Грачаница, свих мештана, здравствених радника и свих будућих пацијената, што су препознали наше потребе и ситуацију у којој се налазимо, казала је Шубарић.
Директор Клиничко болничког центра у Грачаници проф. др Братислав Лазић навео је да италијански карабињери помажу болницу у континуитету и да је свака помоћ значајна иако је, како је казао, снабдевеност здравствених установа на врло високом нивоу.
-Захвални смо карабињерима који нам увек излазе у сусрет. Надамо се да ће се ове активности дешавати и у будућности, као и да ћемо на тај начин моћи да остваримо још бољу и конкретнију сарадњу, рекао је Лазић.
Пуковник италијанских карабињера Маурицио Меле казао је да се донација базира на пријатељској помоћи општини Грачаница.
-Задовољство је да видимо како институције, као што су општина Грачаница и болница, труде и улажу напоре да свим пацијентима помогну. Зато смо и ми данас овде да помогнемо онима којима је та помоћ неопходна. Ту обавезу и дужност смо одавно преузели и тако ће бити и у наредном пероду, казао је пуковник Маурицио Меле.

М.Ч.

 

Подели на: