Приоритет изградња сеоских путева у Зубином Потоку

Породицама које живе у удаљеним селима и засеоцима у Општини Зубин Поток велики проблем представљају лоше приступне саобраћајнице и решавање тих проблема биће приоритет, поручио је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић.

 

Он је са Душицом Николић данас посетио више социјално угрожених породица у општини Зубин Поток, како би се информисали о начинима на које држава може најефикасније да им помогне у отклањању проблема.

“Свакако ће приоритет бити санација и изградња сеоских путева, и ти пројекти су одобрени закључком владе, и практично ћемо током ове године олакшати услове домаћинствима у таквим подручјима”, рекао је Тајић.

Он је најавио да ће веома брзо бити изграђен пут до села Јабука, у којем живи 40 породица, да ће бити саниран пут ка селу Оклаце, као и клизиште на путном правцу Лучка Ријека – Бубе.

Тајић и Николић су са разговарали са вишечланим породицама у неколико тешко приступачних села општине Зубин Поток, и људи су се углавном жалили на дотрајале куће и неадекватан стамбени простор.

“Наш задатак да се упознамо са свим појединачним случајевима трајаће све док не обавимо тај посао који је од животне важности за опстанак, развој и напредак ове средине”, казао је Тајић.

Подели на: