Најновије вести

Припадници КП око зграда општина у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану; Огласиле се сирене за узбуну; У Звечану бачен сузавац

Припадници Косовске полиције окружили су данас зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

 

 

У Зубином Потоку, Лепосавићу и Косовској Митровици чуле су се сирене за узбуну, док се у Звечану чују полицијске сирене.

Како јављају наши репортери са лица места, деца из школа и из вртића су пуштена кућама.

Испред зграде општине у Звечану окупили су се грађани који су видно узнемирении. Присутни су и припадници КФОР-а, ЕУЛЕКС-а и Косовске полиције.

У Лепосавићу се након сирена на главном тргу испред општине окупио већи број грађана који су на најаву доласка специјалних снага камионима блокирали саобраћај у главној улици са обе стране прилаза згради општине.

У Лепосавићу је прекинут сигнал мобилне телефоније.

Улицама Лепосавића креће се већи број блиндираних возила.

13.30 Оклопно возило и возило за разбијање барикада у Звечану

Са једне стране улице која води ка згради општине у Лепосавићу постављен је камион као препрека. Иза камиона налази се једно оклопно возило Косовске полиције и једно за разбијање барикада. Окупљени грађани негодују, објавио је портал Косово онлајн.

13.15 Полиција бацила сузавац

Како преноси Косово онлајн, припадници Косовске полиције бацили су сузавац испред зграде општине Звечан како би растерала окупљене Србе.

13.40 – Полиција и шок бомбама на окупљене Србе, ушли у зграду општине

Припадници Косовске полиције ушли су у зграду општине Звечан, а том прилком су поред сузавца користили и шок бомбе. У једном тренутку су се зачули и рафали.

 

14.18 – Ознаке КБС на шлемовима припадника полиције

Међу припадницима косовске полиције који су окружили зграду општине Звечан, а затим и уз употребу сузавца ушли у општину, било је неких који су на шлемовима имали ознаке КБС, јавља Косово онлајн.

14.30 – Запаљен аутомобил полиције у Звечану

На друштвеним мрежама појавили су се снимци и фотографије запаљених аутомобила у Звечану. Запаљени су аутомобили Косовске полиције и један цивилни ауто.

Колона оклопних полицијских возила ушла у Звечан

Како јавља Косово онлајн, оклопна возила специјалних јединица Косовске полиције ушла су у Звечан.

 

Подели на: