Најновије вести

Припадници специјалне јединице РОСУ повукле се са Јариња

Како је предвиђено договором у Бриселу о деескалацији кризе на северу Косова и Метохије , специјална полиција РОСУ у својим транспортерима повукла се прелаза Јариње. До повлачења је дошло тек сат и по пре истека времена за окончање ове операције, а рок за повлачење био је од 8-16 часова , данас 2.октобра.

 

Припадници РОСУ формирали су колону за повлачење око 13 сати, али су повратак условљаваи рашчишцавањем и друге траке магистралног пута Рашка- Лепосавиц, који су у тешком механизацију блокирали грађани са севера покрајне и овакво стање трајало је 13 дана. Уз то захтевали су и да се уклони камион са великом плакатом,, Добро дошли у ЗСО,,.
Градоначелник Лепосавица, Зоран Тодиц у договору са представницима КФОР- а, који су посредовали у овој операцији, казе да је задовољан што је све ипак спроведено у складу са договором и без инцидената.
Најбитније је да смо сачували мир и да је цео договор на терену спроведен, да је Полиција РОСУ напустила Јариње, а припадници КФОР-а обезбеђује ово подручје, истакао је Тодиц.
Очекује се да ће и наредних дана и договор о стикер налепница на возилима бити спроведен, како би се нормализовао саобраћај преко административне линије између Косова и Метохије и централне Србије.В.В.

Подели на: