Најновије вести

Приштина ће у Бриселу инсистирати на отварању питања несталих особа

На предстојећем састанку дијалога у Бриселу представници институција у Приштини инсистираће и на расветљавању судбине особа несталих током сукоба на Косову И Метохији, најавио је портпарол владе Перпарим Круезиу.

 

Како каже Круезиу нестале особе “остају приоритетно и хитно питање”.

“Очекујемо да на овом састанку разговарамо и о четири предлога премијера Куртија са претходног сусрета”, рекао је Круезиу приштинским медијима.

Уочи састанка председника Србије Александра Вучића и премијера у Приштини Аљбина Куртија у понедељак, Круезиу је казао да ће инсистирати на новом поглављу дијалога и додао ће се видети да ли постоји сагласност.

Упитан да прокоментарише какав ће бити одговор приштинске стране ако се на састанку покрене питање Заједнице општина са српском већином, Круезиу је рекао да “косовски уставни поредак онемогућава формирање удружења по етничким линијама”.

Портапрол ЕУ, Петер Стано најавио је ће 19. јула високи представник Јозеп Борељ бити домаћин још једне рунде високополитичког дијалога Београда и Приштине уз подршку Мирослава Лајчка.

Овај састанак ће се фокусурати на напредак постигнут до сада и следеће кораке у дијалогу који је важан за евроспке перспективе Србије и Косова”, навео је Стано.

Подели на: