Најновије вести

Приштина, Душко Арсић осуђен на 13 година затвора

Душко Арсић из Матичана код Приштине осуђен је првостепено на 13 година затвора због наводно почињеног ратног злочина током 1999. године. Адвокат Небојша Влајић најавио је жалбу и додао да је пресуда Арсићу убијање наде свакоме ко верује да ће на Косову и Метохији добити правду.

 

 

Судско веће Основног суда у Приштини састављено од троје Албанаца у изрицању пресуде Душку Арсићу потврдило је наводе оптужнице да је Арсић починио кривично дело за које је оптужен.

У предмету против Арсића, тужилац Адем Дема у завршној речи је истакао да је из изведених доказа утврђено да је оптужени извршио кривично дело са умишљајем у саизвршилаштву.

Душку Арсићу се на терет ставља злочин против цивилног становништва, да је током ратног периода на КиМ, од јануара до јуна 1999. године, учествовао у расељавању и пљачкању имовине албанског становништва.

Адвокат Небојша Влајић, бранилац оптуженог Арсића, претходно је затражио ослобађајућу пресуду, наводећи да Албанац који је пријавио Арсића није оштећен, јер према њему није учињен ратни злочин.

Арсић је пријављен да је наводно починио ратни злочин пошто није хтео да прода земљу особама албанске националности које су земљу претходно узурпирале и фалсификованим документима превеле на своје име.

У ранијем поступку данас, завршним речима тужиоца и одбране окончано је извођење доказа против оптуженог Златана Арсића из Ајновца код Косовске Каменице.

Подели на: