Најновије вести

Приштина и Скопље регулишу сарадњу у области одбране и безбедности

Министар одбране привремених институција у Приштини Арменд Мехај и министарка одбране Северне Македоније Славјанка Петровска потписали су Меморандум о разумевању у сарадњи у области одбране и безбедности, којим ће бити регулисан правни оквир и активности за спровођење споразума.

 

Министар Арменд Мехај је навео да Меморандум има за циљ да координира и синхронизује правни оквир, мере, радње и активности које обезбеђују најуспешније спровођење свих међусобних споразума.

“Процес интеграције Северне Македоније је искуство које ћемо заједно поделити у нашем процесу евроатлантских интеграција”, рекао је Мехај.

Министарка Славјанка Петровска је, како саопштава министарство одбране привремених институција у Приштини, са своје стране изразила спремност за продубљивање билатералне сарадње, нудећи искуство процеса интеграције у евроатлантске структуре кроз које је Северна Македонија прошла, као и подршку у релевантним процесима са нивоа држава чланица НАТО-а и визија трајног мира, безбедности и стабилности у региону и шире.

 

Подели на: