Најновије вести

Приштина најављује примену одлуке о личним картама и таблицама од 1. септембра

Министар унутрашњих послова у Приштини Џељаљ Свечља изјавио је да ће од 1. септембра кренути спровођење одлуке владе о личним картама и пререгистрацији возила са српским таблицама на северу КиМ, тврдећи да “постоје индиције да би барикаде могле да буду подигнуте и пре тог датума”.

 

 

 

“Надамо се да неће бити тензија, сматрамо да нема разлога. Али постоје и индиције да се оне могу десити. Спремни смо да се суочимо са било којом врстом ситуације, наше институције су зреле, јаке и спремне да се суоче са сваким правним задатком који добију. Али имамо и безрезервну подршку међународног фактора”, рекао је Свечља за “Кљан њуз”.

На питање одакле информације о враћању барикада и могућим инцидентима, казао је да су са терена и од странаца.

Оптужио је руководство у Београду да организује барикаде – “директно Београд, Вучића, Вулина и паралелне српске структуре”.

“Они могу да постављају барикаде, могу да нападну безбедносне институције, као што су то чинили последњих месеци”, рекао је Свечља и додао да “имају податке о припремама”.

Петар Петковић је реагујући на најаве из Приштине рекао да Куртијев министар привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља апсурдним нападима на Београд и Србе на северу Косова и Метохије потврдио је да има улогу главног подизвођача Куртијевог плана дестабилизације региона.

Подели на: