Најновије вести

Приштина поново забранила Петковићу да посети КиМ

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини поново су забраниле да посети јужну покрајину. О најновијој забрани обавестићемо све међународне факторе, као и Мирослава Лајчака, наводи Канцеларија за КиМ.

 

 

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини забраниле да данас посети КиМ и присуствује ктиторској слави манастира Високи Дечани, у среду, 24. новембра.

Петковић је током дводневне посете Косову и Метохији, 24. и 25. новембра, требало да посети и више социјално угрожених и повратничких српских породица на Косову и Метохији и уручи им преко потребну помоћ.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи да ниједна забрана неће спречити званични Београд да настави да помаже наш народ и улаже у српске средине и то Аљбин Курти никада неће моћи да спречи.

“Ово је већ четврти пут да власти у Приштини онемогућавају посету директора Канцеларије за КиМ покрајини. Зато се поставља питање да ли су међународни фактори уопште спремни да зауздају Аљбина Куртија у његовом рушилачком походу на све тековине Бриселског споразума и других договора постигнутих у Бриселу током процеса дијалога”, каже се у саопштењу.

Са сваким новим даном и потезом који повуче, Аљбин Курти нас удаљава од дијалога и процеса нормализације односа, наводи Канцеларија и додаје да “оваквим забранама директно крши све споразуме о слободи кретања и званичним посетама, поред свих осталих договора које не поштује”.

“О најновијој забрани обавестићемо све међународне факторе, као и посредника у дијалогу Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је данас у посети Београду. Питање је како је то дозвољено Куртију да прави “Велику Албанију”, а није дозвољено званичним представницима Београда да посете свој народ и своје светиње на КиМ. На који начин овакве забране доприносе нормализацији односа, поготову имајући у виду да је посета најављена у складу са споразумом о званичним посетама и на време”, закључила је Канцеларија за КиМ.

Подели на: