Најновије вести

Приштина забранила помоћнику директора Канцеларије за КиМ да посети покрајину

Власти привремених институција у Приштини забраниле су вечерас помоћнику директора Канцеларије за КиМ Ивану Вујићу да посети покрајину, саопштила је Канцеларија.

 

Иван Вујић је сутра требало да обиђе Клину и Осојане и социјално угроженој петочланој породици Коматовић из села Жач уручи неопходну помоћ Канцеларије за КиМ, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Међутим, како се додаје, њему је вечерас забрањено да пређе административни прелаз на Јарињу, без икаквог образложења.

“Очигледна је намера Аљбина Куртија да радикализује и додатно изазове тензије на простору Косова и Метохије, јер је његов једини и основни циљ да покуша да испровоцира неодмерену реакцију Срба са Косова и Метохије и настави да гази све споразуме постигнуте у Бриселу, међу којима је и онај о слободи кретања”, оцењује Канцеларија.

Помоћник директора Канцеларије Иван Вујић, додаје, не подлеже под одредбе споразума о званичним посетама и није у обавези да своју посету најави.

“Ово није први пут да Приштина забрањује представницима и помоћницима директора Канцеларије за КиМ да посете Косово и Метохију и тиме грубо крши споразуме. Упркос томе, Срби са КиМ и званични Београд наставиће да чувају мир и стабилност и неће престати да помажу свом народу на Косову и Метохији”, поручује Канцеларија за Косову и Метохији.

Подели на: