Најновије вести

Приштина забрањује улазак министру Удовичићу на КиМ

Привремене власти у Приштини ноћас су, после поноћи, послале обавештење да забрањују улазак на територију Косова и Метохије министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

 

Министар Удовичић је данас требало да на Приштинском универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици разговара са младима и подели им стипендије, и потом обиђе Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку.

Како се наводи у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића, власти привремених инситуција у Приштини без икаквог повода и образложења забраниле су његову посету.

“Његов боравак на КиМ уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе, Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине”, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

У саопштењу се наводи да најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара.

Додаје се да забранити министру спорта да посети децу није само покушај да му се онемогући да обавља свој посао, већ и антицивилизацијско дивљаштво усмерено ка младима.

Упркос томе, све ове баријере и забране неће нас спречити да наставимо да помажемо нашем народу у јужној покрајини и још снажније и одлучније ћемо се залагати да градимо сигурнију и бољу будућност за њихов останак и опстанак на Косову и Метохији, наводи директор Канцеларије за КиМ.

“Посета министру Удовичићу најављена је у складу са свим процедурама Споразума о званичним посетама и на време. О овом, још једном у низу, бахатом понашању Приштине, која крши све споразуме, обавестићемо и све надлежне међународне институције”, истиче се у саопштењу.

 

Подели на: