субота, 31. јула 2021. | 18:15

“Приштина зна да у фер утакмици не може да победи”

Ове недеље Београд чека нова дипломатска борба на седници Генералне скупштине Интерпола. Аналитичар Драгомир Анђелковић очекује победу, али упозорава на оно што ће после тога уследити.

 

Борба против захтева Приштине за пријем у Интерпол траје још од прошлогодишње Генералне Скупштине у Дубаију, на којој је овај захтев одбијен и у наредним данима биће још више интензивирана.

Драгомир Анђелковић, политички аналитичар и директор Центра за развој међјународне сарадње, сматра да су позиције Београда чврсте и да имамо довољно држава уз себе да спречимо било какву провокацију Приштине.

Међутим, истиче да је питање шта ће после тога произаћи. “Приштина доживи пораз, а онда шиканира Србе, прави проблем привреди, свете се”, рекао је Анђелковић.

Истиче да Приштина зна да не може да победи у фер утакмици, али примењује, каже, “талачку стратегију”.

“Нашу привреду и народ на КиМ држе у ситуацији да су увек изложени притисцима. Србија треба да се бори”, поручује Анђелковић.

Анђелковић указује да Србија после дипломатске борбе, мора да размишља и о контрамерама.

Додаје да ментори Приштине треба позиве на укидање таксе да пропрате и притисцима.

Анђелковић истиче разлику између правог притиска и симулирања притиска наводећи да Америка која се носи са Пекингом, сигурно може и са далеко мањом Приштином.

Подели на: