Најновије вести

Приштинска делегација отпутовала у Вашингтон

Делегација косовске владе отпутовала је у Вашингтон на дијалог са представницима званичног Београда 4. септембра, на позив изасланика америчког председника Ричарда Гренела.

 

Делегацију Приштине чине премијер Авдулах Хоти, двојица потпредседника владе, Дритон Сељманај и Аљбуљена Баљај-Халимај, министар правде Селим Селими, министарка спољних послова Мелиза Харадинај-Стубла, министар инфраструктуре, Арбан Абраши, шеф кабинета премијера Ардита Души и координатор за дијалог Скендер Хисени, потврђено је приштинским медијима из косовске владе.

У косовској делегацији нема представника две опозиционе странке Албанаца, покрета “Самоопредељење” и Демократске партије, које су одбиле учешће у дијалогу.

Медији у Приштини указују да премијер није позвао на дијалог косовског председника Хашима Тачија и председницу парламента Вјосу Османи, нити се консултовао с њима пред одлазак.

Најављују да ће теме дијалога 4. септембра бити повезане са економијом. Очекују се пројекти који се односе на ауто-пут до Ниша, железнице до Албаније, прикључивање гасовода из Грчке и други које ће подржати САД. Такође, очекује се формирање америчке економске зоне.

Подели на: