Најновије вести

Приштински медији: Померање састанака да би учествовао Трамп

Састанак у Белој кући између представника Београда и Приштине могао би да буде одложен највероватније за два дана, како би амерички председник Доналд Трамп могао да учествује на њему, пише “Гезета експрес”.

 

Дипломатски извори листа указују да би састанак могао бити одложен за 4. септембар.

Састанкак је најавио Трампов изасланик за дијалог Ричард Гренел, а организује га председников саветник за националну безбедност Роберт О’Брајен.

О’Брајенова канцеларија пре неколико дана потврдила је за Газету експрес да председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти присуствују састанку.

До сада се нагађало да би у Белој кући Београд и Приштина могли да постигну разне врсте споразума, а чак је поменута и могућност коначног споразума, што је председник Вучић одлучно демантовао.

Премијер Хоти рекао је да ће се на састанку у Белој кући разговарати о “великим пројектима економске сарадње који ће променити економску перспективу Косова и региона”.

Председник Србије Александар Вучић такође је рекао да Србија учествује у разговорима о економским темама.

Састанак је првобитно заказан за 27. јун, али је отказан након што је Специјално тужилаштво у Хагу објавило да је поднело оптужницу за ратне злочине против косовског председника Хашима Тачија.

Подели на: