Најновије вести

Притвор до месец дана Србину осумњиченом за наводни ратни злочин на КиМ

Специјални суд у Приштини одредио је притвор у трајању до 30 дана Срђану Лазовићу из Лепосавића, којег тужилаштво терети да је наводно починио ратни злочин.

 

 

Предраг Миљковић, адвокат ухапшеног Србина, каже да се Лазовић терети за наводне ратне злочине у околини Малишева и Клине, те да је одбрана уложила приговор на захтев тужилашта јер сматра да је мера неоснована.

Адвокат подсећа да је датум на решењу о покретању истраге од 28. јуна, док је његов брањеник ухапшен дан раније, на основу изјава сведока који су у марту и априлу саслушани.

“Немогуће је да сведоци и докази из једне истраге, буду на овакав начин коришћени у истрази. Постоји много нејасноћа. Тужилаштво сумњичи да је Срђан човек са слике која више дана кружи медијима. Приложили смо довољно доказа да поврдимо да на слици није Лазовић. Надам се да ћемо убедити и суд и тужалштво у то”, рекао је Миљковић.

Одбрана наводи да је доставила бројне доказе из којих се види да за време ратних сукоба 1999. године, Срђан Лазовић није био припадник полиције, као и у околини Малишева или Клине.

“Суд је ипак одлучио да му одреди до 30 дана притвора, што је већ постала стандардна процедура против свих окривљених у оваким предметима”, рекао је Миљковић.

Срђан Лазовић је ухапшен у среду 27. јуна у Лепосавићу, а такозвана косовска полиција је у његовој кући извршила претрес. Канцеларија за КиМ је хапшење окарактерисала као наставак политике терора Приштине.

Подели на: