Најновије вести

Притвор Небојши Виријевићу део систематског прогона Срба

Одређивање једномесечног притвора Небојши Виријевићу из Лепосавића још једна је манифестација бруталности Куртијевог политичког правосуђа, чији је задак гушење сваке слободе и права на манифестовање политичке воље српског народа на Косову и Метохији.

 

Политички процеси и драконски третман против припадника српског народа који су на миран и демократски начин устали у одбрану својих основних људских права сведоче, не само о природи друштвеног система који је Курти инсталирао, већ и о његовим опасним намерама.

Кроз систематски прогон Срба без икаквог основа и покрића Приштина читавом једном народу поручује да нема право на постојање, и то се све догађа пред очима међународних представника на Косову и Метохији, чијом су нешватљивом толеранцијом за починиоце насиља насилници заправо охрабрени да појачају своје деловање.

Канцеларија за Косово и Метохију и држава Србија наставиће да се боре за слободу сваког српског политичког затвореника у Куртијевим казаматима и да пружа сваку подршку породицама прогоњених.

Још једном најодлучније захтевамо од оних који имају утицај на Приштину да спрече даље урушавање људских права Срба на Косову и Метохији, јер Курти и његови послушници у полицији и правосуђу ће, уколико не буду обуздани, ићи до краја у терору над српским народом.

Подели на: