Најновије вести

Признање “Бели божур” Милораду Трифуновићу и Бајраму Ћеркинију, “Црни божур” Скупштини Косова

Чланови Удружења новинара Србије на Косову одлучили су да “Бели божур”, признање за најбољу сарадњу са новинарима и медијима ове године добију координатори Ресурсног центра за нестала лица на Косову Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркини, док је добитник плакете “Црни божур”, за најлошију сарадњу са медијима Скупштина Косова, преноси Радио Ким.

 

Добитници признања “Бели божур” Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркини, према мишљењу чланства, увек су доступни за медије и јавност, упркос осетљивом послу којим се баве дуги низ година.

Главни разлог због чега је највећи број чланова УНС на Косову гласао да ове године Скупштини Косова припадне “Црни божур”, је изостанак превода на српски језик са седница Скупштине, када у сали нису српски посланици.

Ове године је било 14 предлога за признање “Бели божур” и 10 за “Црни божур”.

Признања “Бели и Црни божур” установљена су 2014. године са циљем да укажу на позитивне и негативне примере сарадње појединаца, институција и организација са медијима и новинарима, као и њихов однос према јавности.

Досадашњи добитници признања “Бели божур” су Општина Грачаница (2014), Прес служба Скупштине Косова (2015), председник Прогресивне демократске странке Ненад Рашић (2016), директор НВО Центра за мир и толеранцију Ненад Максимовић (2017), шеф Мисије ОЕБС на Косову Јан Брату (2018) и постхумно Оливер Ивановић (2018. године).

Добитници плакете “Црни божур” су Општина Партеш – Пасјане (2014), Општина Штрпце (2015), заменик премијера Косова Бранимир Стојановић (2016) и Српска листа (2017. и 2018. године).

Признања овогодишњим добитницима биће уручена ове недеље.

Подели на: