Најновије вести

Продужен притвор Златану Крстићу

Судија за претходни поступак Посебног одељења Основног суда у Приштини Арбен Хоти, продужио је на још два месеца меру притвора Златану Крстићу из Крагујевца, кога Специјално тужилаштво Косова сумњичи да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва.

 

Крстића специјални тужилац Косова Вадет Гаши доводи у везу са нестанком, а касније и ликвидацијом четворице чланова породице Нуха из села Неродимље, Општина Урошевац.

“До сада изведени докази које је извео специјални тужилац не указују да је мој брањеник извршио било коју незакониту радњу, па ме тим пре и чуди одлука тужилаштва да се изврши поновна екшумација убијених, обзиром да се током поступка није доводила у питање њихова противправна ликвидација. На телима жртава не могу остати трагови починиоца, па ову радњу сматрам непотребним узрујавањем породица жртава”, саопштио је адвокат Дејан А. Васић, бранилац Златана Крстића.

Он сматра да накнадно судско вештачење лешева није разлог да се тражи продужење мере, имајући у виду да истрага већ предуго траје, а основаности сумњи нема.

“Мој брањеник и ја смо очекивали да ће се у овој фази тужилац одлучити за обуставу поступка и укидање притвора”, рекао је Васић.

Подели на: