Најновије вести

Проглашени победници “WЕSG Invitational 2019” esports турнира

Победници “WЕSG Invitational 2019” esports турнира, одржаног протеклог викенда у Косовској Митровици су “КИМ Кардашианс”, “АРЕС” и Александар Крстић.

 

Око 150 митровичких гејмера дружило се минулог викенда у Митровачком двору, на првом такмичењу овог типа одржаном на простору КиМ.

Победници у тимским играма су: за Дота 2 “КИМ Кардашианс” (Филип, Василије, Михајло, Стефан, Ђорђе, Александар) и за ЦС:ГО екипа “АРЕС” (Стефан, Никола, Лазар, Данило и Стојан) и индивидуално – ПЕС20 Александар Крстић.

Према речима представника Еспортс Савеза Србије, Далибора Мариновића, у оквиру турнира, а захваљујући свесрдној подршци Привременог општинског органа, такмичарима је на располагању била обезбеђена сва професионална опрема, тако да су могли да искажу сав свој потенцијал.

Турнир су у директном преносу заинтересовани могли да прате и путем видео-стрима (стреаминг), а био је обезбеђен и кастер (стручни коментатор).

“Најбољи митровички гејмери ће представљати Србију на предстојећем регионалном такмичењу у Београду”, истиче Мариновић.

Победник тог турнира обезбеђује пласман на турнир у Чонгингу, који се одржава марта наредне године.

WESG  је иначе брендирани међународни еспортс турнир, односно, највећи турнир репрезентативних тимова који се одржава у Кини.

Поменуто такмичење организовали су Еспортс Савез Србије и АRES gaming из Косовске Митровице, у сарадњи са Привременим органом општине Косовска Митровица.

Подели на: