Најновије вести

“Пропитују нас о прошлости они који најмање права на то имају”

Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом кампање у региону против њега и Србије, да Србија размишља о будућности и да је спремна да разговара и сарађује са свима у региону, али без уцена, поготово оних који понајмање права имају да питају о прошлости, а камоли да уцењују.

 

Вучић је, коментаришући кампању која се и даље води против њега, и у којој неки у региону прижељкују слабу Србију, Србију која треба да плаћа ратне одштете, како то тражи један од хрватских председничких кандидата, или у БиХ, где СДА иде на укидање РС, казао да би волео да је могао чути нешто што се тиче будућности.

“Будућност на начин који они желе да виде неће бити. Ми размишљамо о будућности. Спремни смо да разговарамо и сарађујемо без уцена поготово од оних који понајмање имају права да питају о прошлости а камоли да уцењују”.

Што се деклрације СДА тиче, каже да ју је прочитао, али да ће и даље бити уздржан чекајући одговоре и акте Срба, званичних институција РС, партијских органа свих партија у Српској.

Након тих реакција, најавио је да ће бити спреман да разговара са њима, и да умирујући ситуацију покуша да пронађе заједничког именитеља.

“То је одговоран и једини озбиљан приступ у тренутку који није лаган”, нагласио је Вучић током посете Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Земанов предлог доказ преиспитивања признања

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да разговори председника Чешке Милоша Земана и премијера те земље Андреја Бабиша показују да постоји нека врста преиспитивања.

“Захвалан сам председнику Земану, али и премијеру Бабишу да су о томе разговарали. То показује да тема постоји, да постоји нека врста преиспитивања, али, да ли можемо да очекујемо коначан резултат који би нам се допао, не знам”, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да све то показује колико Чеси поштују Србију и колико су искрени пријатељи нашег народа.

С Палмером имам пуно тога да причам, далеко смо од решења

Председник Србије рекао је да са званичником Стејт департмента Метјуом Палмером “има доста тога да разговара о Косову и региону”, али да из тога не треба извлачити закључке да ли је позиција Србије сада боља него раније али и да смо далеко од решења.

“Наш посао је да се боримо за остварење наших националних интереса и да разумемо да ствари не могу да изгледају како ми желимо и да у односу с међународном заједницом не учествујемо у ‘фонтани жеља’, па да буде како ми желимо”, рекао је Вучић.

САД су одобриле одлуку Приштине о гласању са косовским документим

Американци су одобрили одлуку Приштине да се на изборима 6. октобра гласа само са косовским документима, док су Европљани били против, рекао је Александар Вучић и истакао да ће Српска листа, упркос свим ограничењима и нападима, победити.

“Американци су им то одобрили, Европљани нису били сагласни. Таћка”, рекао је Вучић.

Председник Србије је навео да ће Српска листа опет победити, упркос свим ограничењима, кампањама и нападима.

“Можете да ускратите Србима 3.000 гласова, опет чете да изгубите, али да че да се боре да изгурају неку власт за Ђиласову Раду, даче све од себе и то не раде први пут. Али то је кад неког наућите да побеђујете, побеђивате увек, само да покажете озбиљност и одговорност”, рекао је Вучић.

Председник Србије рекао је да није сигуран да ће Косово аплицирати за чланство у Интерполу ове године и додао да неће успети да га добије ни уколико покуша.

Подели на: