Најновије вести

Простор око школа блокиран

Дојаве о постављеним бомбама у школама у Лепосавићу

 

У четвртак око седам часова ујутру на емејл пошту Основне школе ,,Лепосвић” и Средње школе ,,Никола Тесла” у Лепосавићу стигле су дојаве о постављеним бомбама у овим објектима. Предузете су хитне мере и деца, која су тек стизала у школу враћена су кући.
Директорка Основне школе ”Лепосавић”, Силвана Маговчевић нас је обавестила да су предузете све мере у циљу заштите ученика и запослених.
– Одмах смо обавестили полицију и локалну самоуправу и предузели мере . Ученици су враћени кући и то је деллимично створило панику код ученика и родитеља. Полиција је одмах изашла на терен и обезбедила цео простор око школа. Када добијемо одобрење од надлежних да је безбедно поново ћемо се вратити наставном процесу, како би ову школску годину привели крају, каже Маговчевићева.
Најужи центар Лепосавића у простору око Основне и Средње школе је опасан жутом заштитном траком и забрањен је приступ школама. Предузете су и остале мере у оваквој ситуацији, обезбедјено је ватрогасно и санитетско возило у случају потребе за интервенцијом.
Како се очекује, објекте школа треба да прегледа и специјална полиција из Приштине, како би се уверила да ли је дојава била лажна или не. В.В.

Подели на: