Најновије вести

Протест у Митровици, поручено да Срби остају на Космету

У току је протест Срба у центру Косовске Митровице. Лидер Српске листе Горан Ракић поручио је окупљенима да треба да остану јединствени и да не наседају на провокације. Ми ћемо остати овде, одавде нема назад, поручио је Ракић.

 

Горан Ракић је рекао да онај ко је заиста снажан не показује ту снагу иживљавајући се на старима и болеснима, као што се јуче догодило.

“Ако желе да чисте двориште, нека крену од свог дворишта. Сведоци смо највеће неправде којој нема краја. Знам да ћете рећи да је тешко остати прибран и смирен, али апелујем да не наседате на провокације скуване по рецептима западне кухиње”, рекао је Ракић окупљенима у центру Косовске Митровице.

Навео је да Срби верују председнику Александру Вучићу и да ће Срби остати на Косову. Одавде нема назад, поручио је Ракић.

Специјалне јединице ЊСО (некадашње РОСУ) упале су у уторак ујутру на територију све четири општине са српском већином на северу Косова и Метохије. Ухапшено је 11 полицајаца српске националности и девет цивила из Зубиног Потока.

После пет сати полиција се повукла, а приштинске власти су акцију правдале борбом против корупције и криминала. Четири особе су повређене.

Председник Србије Александар Вучић наредио је стављање свих јединица Војске и полиције Србије у стање пуне борбене готовости. Западне силе су оцениле да је реч о прекорачењу мера.

Подели на: