Најновије вести

Протестна нота Амбасади Албаније због паљења државне заставе Србије на тргу у Тирани

Министарство спољних послова Републике Србије уручило је протестну ноту Амбасади Републике Албаније у Београду, којом се најоштрије осуђује чин паљења државне заставе Републике Србије на централном градском тргу Скендербег у Тирани.

 

 

На друштвеним мрежама и на медијским порталима 20. новембра се појавио снимак на коме фудбалски навијачи у Тирани пале заставу Србије на Тргу Скендербег. Због тога је Министарство спољних послова уручило ноту Амбасади Албаније у Београду.

“Сматрамо да овакви догађаји штете билатералним односима две земље, који су у протеклих неколико година достигли највишу тачку током вишевековне заједничке историје”, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

У саопштењу се наводи да Министарство спољних послова Републике Србије, у том духу, очекује да ће надлежне институције Републике Албаније учинити све што је у њиховој моћи да идентификују и процесуирају починиоце тог дела, који су јасно видљиви на објављеном снимку, као и да ће о томе дипломатским путем у разумном року обавестити и институције Републике Србије.

Подели на: