Најновије вести

Први еспортс турнир на Косову и Метохији

Љубитељи видео игара са Косова имаће током викенда прилику да своје умеће покажу и на првом званичном еспортс такмичењу „WЕСГ Инвитатионал 2019“ које ће се одржати у Митровачком двору у Северној Митровици.

 

Такмичење се организује у сарадњи митровачког Привременог органа и Арес Гаминг, а учешће су потврдили најбољи тимови (ЦС:ГО, Дота2) и играчи (Фортните, ПЕС20) из Северне Митровице и Грачанице као што су Урбан Гаминг, Киллзоне, Цлосед Мовемен.

Тимови ће се прво састати у Бест оф 1, где ће свака екипа играти са сваком један меч са циљем да себи обезбеди место у финалу. Након елиминисања слабијих тимова, победници ће проћи даље у полуфинале и финале које ће одлучити шампиона. Финале се игра на две од три добијене партије. Елиминациона фаза почиње у 12 сати док су велика финала заказана у суботу (ЦСГО и ПЕС) и недељу (Дота2 и Фортните) у 20 часова. Најбоље екипе избориће се за место међу ТОП4 тима за регионално финале у Београду.

“Велико нам је задовољство што ћемо пренети део гаминг атмосфере у Косовску Митровицу. Искористили смо подршку председника Привременог органа општине Косовска Митровица Александра Спирића да се забавимо са омиљеним видео играма. Позвали смо све Фортните и ПЕС играче и ЦСГО и Дота2 тимове, као и све љубитеље гаминг културе да нам се придруже на првом званичном такмичењу на Косову и Метохији”, рекао је Немања Маниташевиц из Арес Гаминг.

Подели на: