Најновије вести

Први састанак Хотијеве владе, нико из претходног сазива му није предао дужност

У новом сазиву, са 16 министара и четири потпредседника, косовски премијер Авдулах Хоти одржао је прву седницу владе и поручио да ће његов кабинет инсистирати на јачању пријатељства са партнерима и враћању свакодневном раду.

 

Нови косовски премијер Авдулах Хоти се на церемонијалној седници новог сазива владе захвалио здравственом особљу, полицији и приватним предузећима на њиховој посвећености током пандемије.

“Успоставићемо нови дискурс. Имамо амбициозан програм о којем смо се договорили последњих недеља. Морамо одмах да се позабавимо изазовима. Морамо да изградимо још један дискурс и унутар владе и у комуникацији са опозицијом и цивилним друштвом, нудећи потпуну транспарентност”, рекао је Хоти.

Навео је отвореност за примање критика, те да ће изградити социјалну кохезију која недостаје Косову.

“Наши приоритети су и јачање владавине закона, јачање пријатељства са међународним партнерима, преузимање одговорности за дијалог, образовање и услове који су створени за услове пандемије, затим стварање капацитета за здравље нације. Ова влада имаће програм који посвећује пажњу одређеним групама на Косову које су мање фаворизоване”, рекао је Хоти.

Пре седнице владе Хоти је и формално преузео дужност косовског премијера, међутим никог из прошлог сазива владе није био да му је преда, као што је то обичај био у ранијим приликама.

Подели на: