Најновије вести

Пуцано на српску децу и Готовуши

У Готовуши код Штрпца рањени су Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21), српске националности, када је на њих пуцано из возила у покрету, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

 

 

У Канцеларији тврде да је на двојицу младића “без икаквог повода пуцао локални Албанац”.
„Деца су у тренутку напада ишла поред пута и носила Бадњак, када је нападач на њих отворио рафалну паљбу. Они су задобили прострелне ране – један дечак је погођен у шаку, а други у раме. Тек пуком срећом нису страдали, нити су животно угрожени“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Повређена лица су пребачена у КБЦ Грачаница.
У Канцеларији сматрају да је “реч о очигледном покушају убиства недужне српске деце, која су засметала само зато што су носила Бадњак и тиме јасно показала да су Срби”.
„Иако је више очевидаца видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила. Овакав напад је директна последица антисрпске политике Аљбина Куртија, који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић“, поручују.
Из Канцеларије апелују на “међународну заједницу да хитно реагује” и додају да ће “породицама и повређенима пружити сву неопходну помоћ”.

“Не знам детаље, у шоку сам. Знам само да је пуцано на нашу децу”, кроз сузе је за Косово онлајн рекла Зорица Стојановић, мајка рањеног 11-годишњег Стефана док је чекала докторе да јој кажу у каквом је стању њено дете.

Како Зорица каже сазнала је “да су очевици фотографисали ауто из којег је пуцано и да полиција трага за нападачем.
“Шта су деца скривила”, кроз плач прича Зорица.

“Мали дечак је погођен у пределу надлактице. Надамо се да повреда није озбиљна, зато их шаљемо у Грачаницу, јер је метак остао у руци, други момак је погођен у руку, и њему је остао метак, шаљемо их на одељење Хирургије. Деца су под стресом, видећемо шта ће бити”, казао је доктор у амбуланти где је деци указана лекарска помоћ.

У међувремену је и главна Дирекција Косовске полиције дала више детаља о овом случају. Потврђују да су две особе у региону Штрпца данас повређене из ватреног оружја, премда не прецизирајући које су националности.

„Данас, 06.01.2023. око 15.19, полицијска станица у Штрпцу добила је информацију да су у селу Драјковце у Штрпцу две особе, једна стара око 11 година, а друга око 31 година – повређене од ватреног оружја од стране непознатог лица која су се налазила у путничком возилу у покрету и које се кретало из Штрпца у правцу Урошевца и потом напустило лице места“, наводе из КП.
Потврђују и да су повређени послати прво у Центар породичне медицине у Штрпцу ради пружања медицинске помоц́и и након указане прве помоћи – колима Хитне помоћи транспортовани у Грачаницу на даље лечење.

Револтирани Срби у Готовуши су у знак протеста блокирали пут.
Како су навели блокада ће трајати све док се нападач на српску децу на ухвати, а ситуација је тренутно изузетно напета.
Присутни су у припадници косовске полиције, а нешто даље од блокаде паркирано је једно возило Кфора са пољским припадницима.

Према последњим информацијама Регионална полиција у Урошевцу је идентификовала, а потом и ухапсила осумњиченог за рањавање дечака и младића у Готовуши.

У вези са овим случајем, ухапшен је тридесеттрогодишњи А. К, саопштено је из Косовске полиције.
Осумњичени је спроведен у станицу Регионалне полиције у Урошевцу, додаје се у саопштењу.

Подели на: