Најновије вести

Пуцњава у основној школи на Врачару: Убијено осморо деце и чувар, наставница и шесторо ђака хоспитализовани

Ученик седмог разреда Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду, како се сумња, пуцао је јутрос из пиштоља на обезбеђење, наставницу и ученике. Осумњичени је ухапшен, док су повређени, међу којима има и животно угрожених, примљени у Ургентни центар и Клинику у Тиршовој.

 

 

Наставница и троје деце примљено је у Ургентни центар у Београду, а сви имају прострелне ране у пределу грудног коша. Доктор Марко Егцеговац из Ургентног центра рекао је за РТС да је двоје повређених ван животне опасности.

На место пуцњаве стигли су и министри просвете и здравља Бранко Ружић и Даница Грујичић.

Из Министарства просвете наводе у саопштењу да припадници Министарства унутрашњих послова врше увиђај због трагедије која се јутрос догодила у ОШ “Владислав Рибникар” када је ученик те школе пуцао на ученике и запослене.

“Министар просвете Бранко Ружић је одмах по сазнању о догађајима у школи отишао на лице места. Све релевантне информације у вези са трагедијом и околностима под којима се десила саопштаваће МУП, док ће се надлежне здравствене установе оглашавати о стању повређених”, наводе из Министарства просвете.

До пуцњаве је дошло у 8.40 када је ученик седмог разреда отворио ватру на обезбеђење и ученике.

Полиција је ухапсила нападача, за кога је навела да је испалио више хитаца највероватније из очевог пиштоља.

У основној школи Владислав Рибникар на Врачару у 8.40 ученик седмог разреда К.К. (14) пуцао је на обезбеђење и ученике и том приликом убио осам ученика и члана обезбеђења, док је шесторо деце и једна наставница повређена.

Нападач је пуцао, највероватније из очевог пиштоља и полиција га је ухапсила у дворишту школе.

 

Подели на: