“Путеви Србије”: Деоница Ниш–Приштина је коректна

ЈП “Путеви Србије” изражава дубоко саучешће породицама погинулих у тешкој саобраћајној незгоди, на деоници Ниш-Приштина, у куршумлијској општини, истичући да је државни пут ИБ реда коректан, са прописно постаљеном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

 

Поводом објава у појединим медијима да је државни пут ИБ реда број 35, деоница Ниш-Приштина у куршумлијској општини у лошем стању, називајући га “пут смрти” као и да је исти узрок учесталих саобраћајних незгода.

ЈП “Путеви Србије” истичу да је државни пут ИБ реда број 35, деоница Ниш–Приштина коректан, са квалитетним коловозом и прописно постављеном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Последњи пут је рехабилитован 2017. години и у рехабилитацију је уложено 145.900.000 динара.

“Ради информисања јавности, у Општину Куршумлија у периоду 2015-2018. године уложили смо укупно 643.413.109,12 динара, док смо у Топлички округ у истом периоду уложили у редовно одржавање и санацију појединих путних праваца укупно 1.076.275.027,19 динара. У редовно одржавање државних путева првог и другог реда у 2019. године у Општини Куршумлија уложићемо 38.500.000,00 динара, док ћемо у Топлички округ уложити 110.310.000,00 динара”, наводи се у саопштењу.

Надлежне институције раде на испитивању како узрока тако и кривичне одговорности које су довеле до тешке саобраћајне незгоде у којој је живот изгубило пет особа.

“Путеви Србије” истичу да са стручним екипама и надзором редовно врши контролу и преглед државних путева и објеката, али да ће због настале ситуације, извршити и ванредну контролу поменуте деонице и уколико се покаже потреба, предложити надлежнима смањене дозвољене брзине на најмању могућу.

Поред наведеног, иницираће и разговоре са локалном самоуправом у циљу доношења заједничких одлука које ће утицати на повећање безбедности свих учесника у саобраћају.

ЈП “Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да, због своје безбедности и безбедности других, поштују саобраћајне прописе, прилагоде брзину кретања условима на путу, не уклањају и не уништавају саобраћајну сигнализацију јер тиме угрожавају безбедност саобраћаја.

Подели на: