Најновије вести

Путин у честитки Вучићу: Зацртали смо нове перспективе, рачунам на наставак заједничког рада

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је уручио писмо председника Владимира Путина са честиткама поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

 

 

Владимир Путин је у писму Александру Вучићу навео да су њихови недавни преговори у Сочију у пуној мери потврдили чврстину стратешког партнерства Русије и Србије и дозволили да се зацртају нове перспективе узајамно корисне сарадње у више праваца.

“Рачунам на наставак конструктивног дијалога са Вама и присног заједничког рада на актуелним питањима билатералне, регионалне и међународне агенде. То одговара темељним интересима наших братских народа и доприноси обезбеђењу стабилности и безбедности на европском континенту”, поручио је Путин, а пренела председникова Служба за сарадњу са медијима.

Вучићу, његовој породици и најближима пожелео је добро здравље, успех и благостање, а свим грађанима Србије – мир и просперитет.

Захваливши на писму, председник Вучић је још једном изразио захвалност председнику Путину на топлом дочеку у Сочију и пријатељским разговорима које су том приликом водили.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су и овом приликом размотрили напредак билатералне сарадње у различитим областима.

Подели на: