Најновије вести

Рад у две преподневне смене

Настава у Основним и Средњим школама на подручју општине Лепосавић одвија се по плану

У Лепосавићу, Лешку , Сочаници и Врачеву у матичним Основним школама и њиховим истуреним одељењима на терену настава, у новој школској години, настава је почела на време и одвија се уредно по плану и програму.
Лепосавић, 11. Септембра- Почела је нова школска година и настава се у свим Основним и Средњим школама на подручју ове општине одвија несметано. Ради се у две преподневне смене у Основним школама са почетком часова од 8 сати за старије разреде, док ученици од првог до четвртог разреда наставу похађају од 11 сати.
– То је пракса годинама и тако радимо и сада. У Основној школи ”Лепосавић” ове године имамо 650 ученика, од којих је 87 првака у три оделења. Немамо никаквих проблема у техничком и кадровском смислу, јер је школа спремно дочекала ученике у овој школској години, а сав наставни кадар је стручно оспособљен поседује лиценце за рад са ученицима, каже Мирјана Бараћ, директорица ОШ ”Лепосавић”.
Међутим у овој школи, која је прошле године обележла век васпитно образовног рада и васпитања још увек се ради са папирним дневницима, док примена електронских дневника је још на чекању.
– Нисмо почели рад са електронским дневницима, потребан је рад на особљавању учитеља и наставника и очекујемо да ће се на томе ускоро радити, каже Бараћева.
Настава је уредно почела и у ОС ”Стана Бачанин” у Лешку, ОС ”Гојко Бачанин” у Врачеву и ОШ ”Вук Караџић” у Сочаници. Приметно је да је у овим школама у паду број ученика, као и деце која наставу од првог до четвртог разреда похађају у комбиниваним одељењима на сеоском подручју, па се питање одрживости појединих одељења доводи у питање.
На подручју општине Лепосавић раде Средња школа ”Никола Тесла” и Средња пољопривреедна школа у Лешку. Настава и у овим школама је почела уредно по плану и програму Министарства просвете Републике Србије, али приметно је да је и на понуђеним смеровима у овим школама број ученика у опадању. В.В.

Подели на: