Најновије вести

RADA KOMAZEC,  U IME “JEDINSTVA”,  URUČILA VREDNE  KNJIGE ŠKOLI U GORAŽDEVCU

Direktorka i novinarka  izdavačke kuće „Panorama“-Jedinstvo,  Rada Komazec posetila je osnovnu školu u najvećem srpskom mestu u Metohiji,   Goraždevcu i uručila  knjige za školsku biblioteku.

 

 

 Dugogodišnju i tradicionalnu misiju darivanja knjiga školama na Kosovu i Metohiji  novinsko – izdavačka kuća “Panorama” -Jedinstvo nastavlja. Direktorica  “Panorama” -Jedinstvo, Rada Komazec  posetila je O.Š.”Janko Jovićević”, koja ove godine obeležava 125 godina postojanja,  i uručila u ime izdavačke kuće “Jedinstvo” vredne knjige. Ona je zajedno sa kolegom iz redakcije Zoranom Vlaskovićem i direktorom škole Milanom Anđelkovićem obišla  nekoliko odeljenja i razgovarala  sa decom i nastavnicima.

Obraćajući se učenicima  direktorica Komazec je između ostalog rekla: ” Čitanje je presudno za vaš bolji uspeh u školi  i put kroz život. Pomoću knjiga  proširujete  svoje znanje  i  otkrivate bolji svet  u kome je empatija nešto  što nam ukazuje  na razliku  između dobrog i lošeg. Knjige  nam pomažu  da shvatimo   smisao  sveta  koji nas  okružuje, sa  knjigama putujemo  po svetu, proživljavamo zgode i nezgode, upoznajemo druge kontinente, narode kulture…  Čitanjem ćete  steći  samopouzdanje, razvijati kritičku misao,  puno toga naučiti  i obogatiti  emocionalni aspekt života.  Budite vredni i marljivi jer vam znanje niko ne može oduzeti – poručila je direktorica Rada Komazec,  istakavši da su učenici iz Goraždevca ponos srpskog naroda, naša budućnost i čuvari srpstva u Metohiji.

Komazec je kazala da izdavačka kuća ’Panorama’-Jednistvo već dugi niz godina organizuje akciju darivanja knjiga školama na Kosovu i Metohiji.  “Neke škole imaju jako oskudan knjižni fond, tako da im dobro dođe sve ovo što im doniramo. Obišli smo Novobrdski kraj, Prekovce, Bostane,  Banje, Gračanicu i druga mesta –  kazala je Rada Komazec, najavljujući nastavak misije darivanja knjiga obrazovnim ustanovama  po Kosovu i Metohiji

Direktor O.Š. Janko Jovićević u Goraždevcu Milan Anđelković po prijemu vrednog poklona  uručio je direktorici Komazec  zahvalnicu  za izdavačku  kuću  “Panorama”- Jedinstvo, rekavši da je donacija knjiga od velike koristi za  đake.

“Zahvalio bih se izdavačkoj kući “Panorama”- Jedinstvo na donaciji knjiga za našu biblioteku. Vidim da ima dosta lepe literature koja će značiti našoj deci u narednom periodu. Ima literature za razne predmete, od prirode i društva, svet oko nas i drugih predmeta u višim razredima. Ima dosta lepih i sadržajnih  knjiga i samim tim ćemo obogatiti naš fond u biblioteci”

Knjige koje su uručene školi u Goraždevcu prilagođene su dečijem uzrastu. Najstarija izdavačka kuća na ovim prostorima izdaje knjige  dečije proze, poezije i istoriografije ali i najstariji list Jedinstvo.

Z. Vlašković

Подели на: