Најновије вести

Радње на северу Косова и Метохије под катанцем до даљег

Све радње, угоститељски и привредни објекти на северу Косова и Метохије су закључани. Од јуче је све стало, ништа не ради, а до када ће то трајати одлучиће Удружење привредника, који не могу да послују више од седам месеци због приштинске таксе од сто одсто на производе из централне Србије.

 

Житељи Косовске Миторвице су обезбедили залихе, али је питање докле ће трајати. Нема промена у односу на јучерашњи дан. Радње, локали, угоститељски објекти ни данас неће радити.

Председник Удружења привредника на северу Косова и Метохије Радош Петровић рекао је да ће ова мера бити на снази све док Приштина не укине таксе.

Петровић истиче да су упозоравали да не могу да послују са таксама и да је ово изнуђено стање.

Због мера косовске владе, односно високих намета, роба из централне Србије не стиже до Срба ни на северу ни на југу КиМ.

Очи свих упрте су у међународну заједницу и Београд. Из Београда стижу поруке да неће оставити овдашње Србе.

У етнички мешовитом делу северне Косовске Митровице, у Бошњачкој махали, радње чији су власници Албанци јуче су биле отворене. Срби јуче нису куповали у њима.

По најави косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће отворити привремене велепродаје заједно са косовским трговцима, у Бошњачку махалу у северној Миторвици довезена су два камиона са робом за продају.

Нудили су воду, уље, брашно, средства за хигијену, задржали су се пар сати, а продавци на камионима су рекли да Срби нису показивали интересовање да тргују.

У близини камиона видно је било присуство полиције.

Подели на: