Најновије вести

Радојевић са шефицом Унмика Каролином Зиаде: Залагање за поштовање начела УН

Градоначелник северног дела Косовске Митровице Милан Радојевић, са заменицом Адријаном Хоџић, састао се данас са специјалном представницом генералног секретара УН-а и шефицом УНМИК-а Каролином Зиаде.

 

 

Радојевић је упознао Зиаде о досадашњим резултатима рада ове општине, као проблемима, са нагласком на безбедносне изазове у граду, као и недостатку адекватне комуникације са институцијама на централном нивоу.

Градоначелник је истакао да су поштовање начела на којима су основане Уједињене нације, резолуција, као и владавина права темељи на којима почива наше савремено друштво.

Улога УНМИК-а и поштовање Резолуције 1244 је веома значајно за мир и стабилност у овом делу Европе. Самим тим, истакнуто је колико је важно да се Србима омогући гласање на предстојећим изборима.

Заменица Хоџић је потенцирала на чињеници да је општина Северна Митровица једина милтиетничка општина која стоји на располагању свих грађана који живе у овој општини. Својим принципима рада ОСМ представља добар пример промовисања суживота, истакла је она.

На састанку је закључено да ће досадашња конструктивна и добра сарадња општине Северна Митровица са УНМИК-ом бити настављена и у будућности.

Подели на: