субота, 11. фебруара 2023. | 05:34
Најновије вести

Радојевић: Састанак са председником Вучићем нам је улио наду и сигурност

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић истакао је да Влада у Приштини не намерава да одустане од одлуке о реципроцитету, нагласивши да је у овим тренуцима јединство Владе Републике Србије и Срба на Косову и Метохији најважније, преноси Курир.

 

 

Влада у Приштини не намерава да одустане од одлука које ни не могу да се спроведу на терену. Нама су биле потребне гаранције да неће бити погрома и протеривања и ми смо добили потврду од председника Србије Александра Вучића који нам је улио и наду и сигурност”, казао је Радојевић.

Радојевић је навео да су Срби са КиМ дали апсолутну подршку председнику Србије да пронађе компромис да се ова ситуација реши.

“Људи из Приштине ће наћи нов проблем, ако се овај реши, они ће урадити све да изазову нестабилност. Ми не видимо да они имају било какву вољу да постигну договор”, нагласио је он.

Радојевић је навео да је учестао напад РОСУ на север Косова.

“Не би ме изненадило да дође до новог упада. Ми смо показали да смо компактни и јединствени, а ако дође до неке акције доћи ће и реакције грађана. Ми смо реаговали на једностране потезе Приштине и од Међународне заједнице тражимо да реагује и зауставе све потезе које би ситуацију одвело у неком другом смеру”, закључио је градоначелник Северне Митровице.

Подели на: