Најновије вести

Радост и велика очекивања

Свршени основци Основне школе ”Лепосавић” у Лепосавићу обележили су завршетак основношколског образовања и васпитања на свечан начин, јер су то дозволиле епидемиолошке мере.

 

Лепосавић, 30. Јуна- Још једна генерација свршених основаца свечано је обежила крај школовања у Осбовној школи”Лепосавић”, која је ушла у други век постојања и рада. Овог лета, епидемиолошка ситуација са коронавирусом је знатно повољнија , па је и омогућено одржавање матура и дефилеа ученика.
У ходу улицама Лепосавића, седамдесет четворо малих матуранта у свечаним оделима и хаљинама , прославили су овај значајан догадјај у животу сваког ученика, са великом радошћу али и очекивањима у будућем школовању. Ове године било је све максимално лепо организовано, зашта су заслужни наставници ове школе са директорком Силваном Маговчевић.
Дјак генерације у овој школи је Милица Симић, ученица која је својим успехом, учешћем на такмичењима и укупним владањем заслужила ову ласкаву титулу. Милица истиче, да је све постигла својим упорним радом и залагањем али и подршком учитеља и наставника у школи.
– Остварила сам своју велику жељу да будем најбоља од свих,да будем дјак генерације. То је мој велики успех и трудићу се тако и наставим и да будем одлична ученица и у Средњој школи, а моја одлука је смер Гимназије , природно- математичког смера у Средњој школи ”Никола Тесла” у Лепосавићу, каже Милица.
Ова вредна и надарена ученица издвојила се, из друштва најбољих у великој конкуренцији, својим успехом, постизала је одличан успех од почетка школовања, има све петице, а изуузетно је запажена и на свим такмичењима из математике и физике.
– Учествовала сам на свим нивоима такмичења и углавно освајала прво или друга места , на школским, општнским и окружним такмичењима из математике и физике, тако да су моја интересовања и надаље везана за природне науке.
Поред наставника у школи, заслуге за свој успех дугује и родитељима и барту и сести, јер су они њена подршка у сваком тренутку.
– Да захвална сам свима што ми пружају подршку и они су заслужни за мој успех, а ево стигла је и диплома дјака генерације, што је , морам признати, била моја велика жеља, која ми се остварила, каже Милица.
Желимо јој да настави да ниже успехе и да убудуће својим знањем достиже своје жеље и снове.

В.Вукојевић

 

Подели на: