среда, 15. марта 2023. | 19:26
Најновије вести

Радови почели, власници имања протестују

Након петнаест дана од једностране одлуке Владе у Приштини, којом је одузето 83 хектара земљишта у друштвеној и приватној својини, у катастерској општини Дрен и Лешак, првог фебруара почели су радови на проширивању локалног пута у селу Дрен. Тешку механизацију, којом се изводе радови, обезбеђује педесет специјалних полицајаца, што је изазвало револт мештана овог села , али и свих становника општине Лепосавић, због целог поступка нелегалне узурпација и почетка радова.

 

 

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима отишао је лице места и разговарао са забринути власницима имања који су се окупили и захтевају обуставу свих радова.
Председник Тодић овом приликом рекао је да је ово нова криза која потреса север Косова и Метохије, а има сазнања да се радови изводе у циљу градње пограничне војне базе.
– Са овом ситуацијом упознали смо директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића и очекујемо решење ове кризе.
Забринути грађани кажу да је ово чисто отимање њихове земље, њихове дедовине, да све раде без њиховог знања и захтевају да се цео овај поступак и радови хитно прекину. Забринути су и за своју и безбедност својих породица јер су свуда наоружани полицајци који нису добродошли у овој средини.
Тодић је још истакао, да је у разговору са извођачем радова, сазнао да они истичу,, да само спроводе наређење које су добили”.
Како ће се даље одвијати цела ова ситуација, остаје да се види. В. В.

Подели на: