Најновије вести

Радови почињу у јуну

Презентација поводом реновирања зграда у Берген насељу

 

Насеље Брген у Угљару, где су смештена интерно расељена лица, коначно ће добити нов изглед. На одржаној презентацији у поменутом селу, представљен је план рада и скице како ће станови изгледати након комплетног реновирања; замене крова, столарије, подова, изолације, дренаже. Реконструкција обухвата и спровођење електричне линије и водоводне мреже, партерно уређење и осветљење. Становницима ће бити додељен и нови намештај, храна за одређени период као и грантови за покретање такозваног старт ап бизниса (кредити за почетнике).
Презентацији су присуствовали заменик председника општине Саша Данић, директор Одељења за инспекцију Милош Аритоновић и директор Одељења за јавне службе и вндредне ситуације Владица Трајковић, представник Канцеларије за заједнице и повратак при Општини Грачаница Љеутрим Ајети, представници УНХАЦЕР-а, Министарства за заједнице и повратак, Данског савета за избеглице (ДРЦ) и представницима Форума за развој и мултиетничку сарадњу (ФДМЦ).
Након обављања тендерске процедуре, радови ће почети у јуну месецу ове године.
Донатор пројекта је Европска унија, имплементира га Дански савет за избеглице, а суфинансиран је од стране Канцеларије за заједнице и повратак.
Састанак је био отвореног типа па су мештани поменутог насеља могли да питају и изнесу своје мишљење поводом одржане презентације.
Становници зграда у Берген насељу у Угљару током извођења радова биће смештени у приватном смештају или ће смештај потражити код својих рођака где ће им станарина бити плаћена од стране Данског савета за избеглице (ДРЦ).

М.Ч.

 

Подели на: