Најновије вести

Рајко Јевтић: Уручени кључеви власницима за 30 кућа у Матици

Рајко Јевтић, одборник Општине Звечан навео је гостујући у програму Радио Косовске Митровице капиталне пројекте реализоване у протеклој години у Звечану.

 

Ту пре свега мислим на изградњу спортске хале у Житковцу, која ће поред доприноса спорту и спортистима, донети и нова радна места” истакао је Јевтић, наводећи да се завршетак радова очекује до краја године.

Подсетио је на 50 додељених стамбених јединица, од чега 20 станова у насељу Мали Звечан, и 30 кућа у насељу Матица, чијим власницма су ове недеље уручени и кључеви, након финалних радова који су извођени.

Формирање локалних савета и избор за њихове председнике, којих има 9, такође је навео као једну од кључних активности, која ће допринети и развоју руралних подручја с обзиром да изабрани лидери поред тога што предлажу у прилици су и да предају предлоге пројеката.

Улагало се и у инфраструктуру, пре свега, асфалтирање улица, уређење расвете, и зеленила.

У току је опремање дела нове зграде Предшколске установе “Лане” која ће повећати капацитете за боравак још 100 малишана.

У 2019. години фокус мањи пројекти и решавање проблема грађана

Јевтић каже да се у 2019. години за разлику од претходне која се сводила на велике инвестициије, реализовати више мањих пројеката како би се изашло у сусрет грађанима и више њихових проблема решило.

Најавио је и изградњу Омладинског центра, имајући у виду да се решавају технички проблеми који су постојали.

Подели на: