субота, 18. септембра 2021. | 21:07

Ракић и Симић посетили повређене у КБЦ Косовска Митровица

Две особе примљене су данас на одељење оротпедије КБЦ-а Косовска Митровица ради дијагностике и санирања повреда задобијених у Зубином Потоку током акције специјалне јединице РОСУ.

 

Повређени су Бобан Јанићијевић и Раденко Миловановић а обојици су дијагностификоване повреде доњих екстремитета.

Начелник ортопедије Драгиша Миловић је том приликом казао да су оба пацијента хируршки и ортопедски обрађени те да су ван животне опасности.

“Данас су примљена два пацијента која су повређена нападом специјалних јединица РОСУ. Пацијенти имају повреде доњих екстремитета. Један има лацералноконтузну рану а други јаку контузију. Обојица су и хируршки и ортопедски обрађени и налазе се ван животне опасности. У току дана урадићемо још анализа и претрага али за сада је њихово стање стабилно” рекао је Миловић.

Председник и потпредседник Српске листе Горан Ракић и Игор Симић посетили су повређене у КБЦ Косовска Митровица.

“Што смо успели да сазнамо од повређених је да је још 7 брутално претучених грађана Зубиног Потока одведено у непознатом правцу. Покушавамо да сазнамо где се они налазе али оно што смо ми могли да чујемо од њих а то је да су брутално претучени а на ова два лица која леже овде на ортопедији је и пуцано. Како нам је речено, када су они бежали од бруталног напада и прекомерне употребе силе, та специјална јединица РОСУ је и пуцала на њих. Желим да кажем да су они искористили овај тренутак када су представници Срба били у Скупштини Србије када се дискутовало управо о Косову али и тренутак који се десио после избора јер градоначелници још нису преузели своје функције. Према изјавама које долазе из Приштине ми нисмо градоначелници већ смо у служби грађана и обични грађани” истакао је Ракић.

Ракић је додао да ће без обзира на све проблеме, они увек остати са својим народом.

“Оно што желим да поручим грађанима то је да ћемо увек бити са њима и данас и сутра и наравно када будемо преузели локалне функције а оно што је веома занимљиво је да имамо информацију да су покушали да уведу принудну управу тј. да преузму наше четири северне општине” додао је Ракић.

За сутра је заказан протест на којем ће, како је рекао Ракић, уз помоћ предсеника Србије Александра Вучића донети одлуке које се тичу даљег решавања настале ситуације.

Подели на: