Најновије вести

Ракић: КФОР мора и даље остати једини гарант мира и стабилности на овим просторима

Министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и заменик генералног секретара НАТО-а Мирчеа Џоана разговарали о безбедносној ситуацији на Косову. Ракић на састанку истакао да је безбедносна ситуација јако крхка. “Морају се уложити већи напори да не дође до ескалације, јер је то у овим тренуцима најмање што нам треба”, рекао је Ракић и додао да КФОР мора и даље остати једини гарант мира и стабилности на овим просторима.

 

 

Министар Ракић је казао да сви наредни кораци који буду предузимани морају бити у координацији са представницима српског народа, јер једино тако може доћи до најбољег решења за проблеме који данас јако забрињавају српску и остале невећинске заједнице.

”И данас истичем да једнострани потези могу довести до несагледивих последица које можемо спречити искључиво што хитнијим спровођењем договорених споразума и формирањем Заједнице српских општина ”, казао је Ракић.

Заменику генералног секретара НАТО-а је на крају састанка пренео да Срби на Косову нису никада били, нити ће бити део проблема, али се морају поштовати њихова основна људска права.

”Увек смо били део решења, зато вам и данас кажем да пружену руку сарадње нико не треба да злоупотреби”, нагласио је министар Горан Ракић.

Подели на: