четвртак, 25. фебруара 2021. | 23:10

Ракић: На нама је да сведочимо, памтимо и не заборавимо злочине

Делегација Српске листе предвођена председником Српске листе Гораном Ракићем и потпредседником Игором Симићем присуствовала је данас обележавању 20. годишњице злочина у којем је убијено 14 жетелаца у Старом Грацком.

 

Председник Српске листе позива међународну заједницу да најхитније отвори и настави истрагу о овом злочину како би се налогодавци и извршиоци привели правди и прописно казнили.

“Српски народ очекује да се Специјални суд посебно ангажује на истраживању овог злочина чиме би се међународна заједница искупила за 20. година патње и чекања на правду”, наводи се у саопштењу Српске листе.

У разговору са мештанима Старог Грацка председник Ракић најавио је да ће ускоро посетити село и у договору са мештанима пружити конкретну подршку опстанку и останку нашег народа на овим просторима, али и наставити са активностима које чланови Српске листе спроводе у овом месту.

“На свима нама остаје да сведочимо, памтимо и не заборавимо да је над недужним жетеоцима извршен незапамћен злочин, и да од одговорних тражимо да се одговорни пронађу и казне”, рекао је Ракић.

Подели на: