Најновије вести

Ракић: Наша држава је Србија, немамо резервну

Председник Српске листе Горан Ракић поручио у Зубином Потоку да Срби са Косова имају своју државу – Србију, да немају резервну и позвао грађане да на предстојећим ванредним парламентарним изборима 6. октобра подрже ту политичку опцију.

 

Српска листа одржала је у Зубином Потоку још један предизборни скуп.

“Рашићево обраћање Албанцима врхунац политичког бесмисла”

Предизборни спотови Ненада Рашића, у којима се он на албанском обраћа својим потенцијалним бирачима, врхунац су политичког бесмисла и моралног суноврата оних који се лажно представљају као српски представници, оценила је Српска листа у свом саопштењу.

“Ђиласова Рада Трајковић и његов кандидат за косовског премијера Рашић желе да представљају српски народ на Косову и Метохији, а обраћају са Албанцима тражећи од њих гласове против Српске листе”, истиче Српска листа.

У саопштењу се Рашић назива “Ђиласовом перјаницом” и наглашава да је он за обраћање Албанцима “одабрао порту Саборног храма Христа Спаса у Приштини, који Албанци протеклих година скрнаве, користећи га као јавни тоалет и локацију за снимање спотова”.

Коалиција Слобода објавила је предизборни спот снимљен у Призрену, у коме кандидат за премијера те коалиције Ненад Рашић, на албанском језику, позива гласаче да гласају за њу, да би, како је рекао, “заједно уклонили политичког монструма који се зове Српска листа”.

И данашњи скуп је, како су истакли представници Српске листе, одржан са циљем да се покаже жеља Срба за опстанком и снага борбе за право на живот, културу, идентитет, достојанство и самопоштовање, преноси Косово онлајн.

Ракић је, обраћајући се окупљенима, поручио да житељи Ибарског Колашина најбоље знају како се за то треба изборити.

“Ми смо много тога учили од вас и заједно смо стали под један барјак, а то је наша држава Србија. Ми немамо резервну државу као тамо неки Бранковићи. Наша држава је Србија и увек ће тако бити”, рекао је Ракић.

Недеља 6. октобар није обичан дан, већ дан када референдумски треба да дамо одговор на питање да ли желимо да останемо или да одемо одавде, да нас буде више или мање, да ли желимо да одбранимо наше интересе”, поручио је са скупа у Зубином Потоку потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.

Нагласио је да је одговор на то питање “на броју 135 на којем се налази Српска листа”.

Јевтић је окупљенима у препуној сали Дома културе у Зубином Потоку рекао и да “Срби са југа Косова гледају на своје сународнике на северу као бедем, као на брану попут оне на језеру Газиводе, као одбрану онога што је наш интерес, а то је да Срба на простору Косова и Метохије у будућности буде више.

“Наш интерес је јединство Срба без обзира на то да ли они живели јужно или северно од Ибра. Овде у Зубином Потоку смо заједно и једно и уз подршку наше државе Србије желимо да 6. октобра јасно поручимо онима који би да нас деле да им то неће успети”, рекао је Јевтић.

Позив Колашинцима да у што већем броју изађу 6. октобра на биралишта, како би Српска листа освојила свих десет мандата, упутио је и градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић.

“Веровали или не ови избори су судбоносни, јер се 6. октобра одлучује шта ће бити са нама. Не знам ни сам који су ми ово избори по реду, али сам сигуран да су ови најзначајнији. Некада сам био лично, а сада сам заинтересован за цео српски народ на Косову и Метохији”, рекао је Вуловић и нагласио да “је сваки глас важан”.

Позив да се гласа за Српску листу упутио је и хирург у пензији Радимир Јанковић који је позвао све бираче да свој глас дају Српској листи и кандидатима који ће их представљати у косовском парламенту.

“Имам обавезу да моје Колашинце, горштаке, позовем да 6. октобра заједно са својим најближима што масовније изађемо и подржимо нашу Српску листу, јер је она једини гарант опстанка и останка на овим просторима. Све друго је фарса”, поручио је Јанковић.

Стиховима Милана Ракића из песме “На Газиместану” програм је употпунио и глумац Приштинског позоришта Владимир Јоцовић, а звуцима гусала и песмом представили су се млади гуслар из Брњака Милан Анђелковић и чланови вокално – инструменталног састава “Мокрањац” из Грачанице.

Подели на: