Најновије вести

Ракић: Победа Српске листе – победа српске слоге и јединства

Присталице Српске листе, предвођене председником странке Гораном Ракићем, ноћас су код споменика кнезу Лазару прославили су апсолутну победу на ванредним парламентарним изборима, на којима су освојили свих десет посланичких мандата гарантованих за Србе.

 

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је, према прелиминарним резулатима, Српска листа на превременим парламентарним изборима освојила свих 10 мандата у косовском парламенту и да је за СЛ гласало више од 90 одсто бирача у свих 10 општина са већинским српским становништвом.

Ракић је рекао да је Српска листа у северној Косовској Митровици освојила 98,07 одсто гласова, а да је Самостална либерална странка освојила 0,47 одсто гласова, Покрет косовских Срба 0,76 одсто, а коалиција Слобода 0,7 одсто гласова.

“Ово је показатељ коме Срби на КиМ верују, а верују држави Србији и председнику Александру Вучићу”, рекао је Ракић новинарима код споменика кнезу Лазару, где је окупљенима грађанима северне Митровице саопштио резултате избора.

Ракић је рекао да проглашава победу српског јединства и слоге и у име Српске листе захвалио је одговорним људима који живе на КиМ и који су показали велику одговорност и озбиљност и шватили важност ових избора:

“Ови избори значе будућност српског народа на простору КиМ, али и будућност Горанаца, Бошњака, Рома и свих других добронамерних људи”.

Ракић је оценио да су данашњи избори пораз Европске уније, јер када ЕУ позива њене чланице на јединство, онда је то демократија, али није када држава Србија и Александар Вучић позивају српски народ на јединство.

Захвалио је држави Србији, влади, председнику Вучићу и директору Канцеларије за КиМ Марко Ðурић на подршци коју пружају српском народу на КиМ “када је тешкуко и када је лепо”.

Ракић је захвалио и интерно расељеним и протераним Србима са КиМ који су данас у великом броју дошли и гласали.

Позвао је присутне да аплаузом поздраве Томислава Бакића и Угљешу Живулова, који су данас приведени само зато што је, како је рекао, неко желео да гласа са српском личном картом.

Ракић није желео да коментарише изборне резултате албанских партија.

Подели на: