Најновије вести

Ракић посетио породицу Ђорђевић у Гојбуљи

Након инцидента који се јуче догодио у месту Гојбуља код Вучитрна, када је нападнута породица Ђорђевић док је на свом имању обављала баштенске послове, министар за заједнице и повратак Горан Ракић је данас посетио Ђорђевиће како би им пренео да ће и поред свега што им се јуче десило, у намери да опстану на овим просторима имати његову апсолутну подршку.

 

„Имајте моје уверење да ћу разговарати с ким год буде било потребно како мештани Гојбуље у наредном периоду не би наилазили на проблеме као што је то било јуче. Ми смо увек слали и увек ћемо слати поруку мира и заједничког суживота на овим просторима. Желимо да и наша деца, не само у Гојбуљи и Бањској већ у свим местима, безбрижно одрастају и живе мирно.Српске породице у оваквим местима морају имати бољу заштиту и за тако нешто ћу се лично залагати”, казао је министар Ракић у Гојбуљи, где је сем посете поридици Димитријевић разговарао и са протом Симом Чумбуровићем и осталим мештанима.

 

Током посете Бањској, министар Ракић је у порти Цркве Светог Николе са окупљеним мештанима осим о безбедносној ситуацији разговарао и о томе на који други начин може да им помогне и истакао да је Спрска православна црква стуб опстанка Срба и да ћемо заједничким снагама, окупљени око цркве превазићи све препреке на путу опстанка и останка на КиМ.

 

”Живимо у времену када само упорношћу можемо доћи до заједничког циља. Заједнички циљ је да не смемо да одустанемо од намере да сваког наредног дана живимо боље. Свестан сам чињенице да то неће бити нимало лак посао али у овој намери морамо да истрајемо”, казао је министар Ракић, објављено је на његовом фејсбук профилу.

Срби из Гојбуље у Бањске су данашњу посету министра за заједнице и повратак Горана Ракића оценили веома значајном јер долази у тренутцима када се соучавају са једним од највећих проблема, проблемом угрожене безбедности, објављено је у посту Горана Ракића на фејсбуку.

Подели на: