Најновије вести

Ракић позвао међународну заједницу да подигне глас и сузбије нове инциденте на КиМ

Министар за заједнице и повратак у влади привремених институција у Приштини Горан Ракић пренео је шефу Канцеларије Европске уније Томашу Суњогу да међународне организације и институције морају снажније да подигну глас против безбедносних инцидената на Косову, како би их сузбили.

 

 

Горан Ракић је Томашу Суњогу пренео незадовољство безбедносном ситуацијом на Косову, истичући да велики број етнички мотивисаних напада говори у прилог томе да су институције, које морају да гарантују безбедност свима, у неком делу свог посла заказале.

По питању пресуде Ивану Тодосијевићу, којом је осуђен на две године затвора, министар је током разговора са шефом Канцеларије ЕУ у Приштини нагласио да је она потпуно неправедна.

У саопштењу министарства се наводи да су разговарали и о развојном фонду за север Косова и Метохије, сагласивши се да су инвестиције један од најбитнијих чинилаца за боље услове живота и да је веома значајно што ће Европска унија наставити са улагањима на северу.

За политичку ситуацију, Ракић је рекао да у тој области има доста проблема које треба решавати како би грађани боље живели.

Подели на: