Најновије вести

Ракић са амбасадорком Шведске политичкој ситуацији на КиМ

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се данас са амбасадорком Шведске у Приштини Карин Хернмарк и с њом разговарао о безбедносној ситуацији у повратничким срединама и политичкој ситуацији на Косову и Метохији.

 

Изнео је посебну забринутост поводом последњих дешавања у Ђаковици и захтева за поновним протеривањем једине повратнице у овом граду, Драгице Гашић.

Министар Ракић је истакао да су последња дешавања у Ђаковици лоша порука свим расељенима и казао да представници међународних институција и организација на КиМ морају хитно да се укључе у решавање овог проблема. Замолио је да у оквиру својих могућности помогне у превазилажењу веома тешке ситуације.

Током састанка је такоће речено да Шведска треба да послужи као пример када је у питању заштита људских права и да се институције на КиМ морају више и искреније залагати за унапређење процеса повратка.

Министар Ракић је амбасадорки Хернмарк захвалио на конструктивном разговору и изразио уверење да ће сарадња Министарства за заједнице и повратак и Амбасаде Шведске на Косову и у будућности бити на завидном нивоу.

Подели на: