Најновије вести

Ракић са амбасадором ОЕБС мисије на КиМ о унапређењу процеса повратка

Наставак ”Скопског процеса”, безбедносна ситуација у повратничким срединама, као и процес повратка биле су теме данас одржаног састанка министра за заједнице и повратак Горана Ракића и амбасадора Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) на КиМ Мајкл Девенпорта.

 

На састанку су двојица званичника истакла да се са”Скопским процесом”, (Регионалнаиницијатива која је 2014. године покренута у Скопљу) треба наставити, јер ће допринети решавању нагомиланих проблема у процесу повратка, наводи се у саопштењу..

Оцењено је да би након смиривања пандемије Ковид-19, требало предузети прве кораке за наставак овеиницијативе и организовање сусрета делегација на високом политичком нивоу.

Ракић је током данашњег састанка посебан акценат ставио на безбедност у повратничким срединама, истакавши да је један од главних предусловауспешнијег повратка стабилна безбедносна ситуација.

”Живот без страха оних који су се вратили да ће им неко опљачкати имовину, напасти их или на било који други начин угрозити њихову безбедност је оно за шта се морамо сви залагати, како би имали резултате на побољшању безбедносне ситуације”, казао је министар Ракић.

На крају састанка је закључено да ће Министарство за заједнице и повратак и ОЕБС, наставити са унапређењем сарадње и у будућем периоду.

Подели на: