Најновије вести

Ракић са Девенпортом о повратничким срединама и пандемији Ковид 19

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, састао се данас са амбасадором Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС/ОСЦЕ) на Косову Мајкл Девенпортом.

 

 

На састанку је дискутовано о политичкој ситуацији на Косову на тему безбедности невећинских заједница са посебним нагласком на повратничке средине, заштити и промовисању права невећинских заједница као и ситуацији када је у питању пандемија Ковиђ19, наводи се у саопштењу.

Министар Ракић и шеф мисије ОЕБС-а Мајкл Девенпорт су се током сусрета сложили да се мора предано радити на побољшању живота свих заједница на Косову и да то мора бити основни циљ свих институција.

Када је у питању безбедност у повратничким срединама наглашено је да су повратници најрањивија група људи и да се мора придати посебна пажња њиховој заштити и обезбеђивању сигурног окружења.

Званичници су на састанку истакли да је веома важно пратити препоруке струке, када је у питању пандемија Ковиђ19, јер само на тај начин можемо имати повољнију епидемиолошку ситуацију.

Министар Ракић и шеф ОЕБС-а на Косову Девенпорт су на крају састанка изразили обострано задовољство због будуће сарадње на важним питањима за процес повратка.

Подели на: