Најновије вести

Ракић са Коснетом о политичко безбедносној ситуацији, повратку расељених, пандемији…

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је данас разговарао са амбасадором САД на КиМ Филипом Коснетом о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији, процесу повратка, правима невећинских заједница и ситуацији када је у питању пандемија Ковид19.

 

 

Током сусрета Ракић је Коснету исказао посебну забринутост због инцидената који су се дешавали у претходних неколико дана у срединама у којима живе Срби и рекао да се мора учинити све да се инциденти сузбију.

Ракић је казао да проблеми око безбедносне ситуације негативно утичу и на процес повраткаи затражио подршку за повратак већег броја расељених у наредном периоду.

Званичници су се сложили да је ситуација када је у питању пандемија Ковиђ19 сложена и истакли да се надају да ће у периоду који нам предстоји доћи до побољшања.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Филип Коснет је честитао министру Горану Ракићу на именовању на позицији министра за заједнице и повратак и исказао подршку свим процесима који ће позитивно утицату на косовско друштво.

 

Подели на: